Pentru cei care vor sa deguste savoarea cafelei cu ganoderma si cordyceps, pot comanda 1 plic de Cafea terapeutica cu extract de Cordyceps si Ganoderma la pretul de 10 lei.
Proprietati terapeutice:
Ingrediente / plic (20 g):
*Extract 4:1 - 200 mg este echivalent cu 800 mg de pulbere
Mod de preparare: turnati 100 ml de apa fierbinte peste continutul unui plic de cafea si amestecati bine, pana se dizolva toata pudra.
Cordyceps Sinensis, ciuperca supranumita in Medicina Traditionala Chineza "Aurul Medicamentelor” sau "iarna larva, vara planta”, este recunoscuta de mii de ani ca tonic pentru a "promova vitalitatea si longevitatea”, precum si un remediu excelent pentru boli greu de rezolvat. Dovada sunt descrierile ciupercii in cartile medicale chinezesti si tibetane din cele mai vechi timpuri. Ciuperca tibetana creste in regiunile muntoase inalte ale lumii, in Muntii Himalaya, la altitudini de peste 3800 m deasupra nivelului marii, unde conditiile climatice sunt grele, temperatura medie anuala este cuprinsa intre -0,2/-0,8 grade Celsius, ninge 140-280 zile pe an, vara este scurta si ploua mai tot timpul, umiditatea fiind de 50-70%. Cordycepsul supravietuieste in sol, in coconul unor larve de fluturi. Vara, lastarele coconului ies de sub pamant devenind pe deplin planta, iar sporii ciupercii sunt purtati de vant, ajungand astfel sa se aseze pe larve de fluturi. Larva parazitata cu acesti spori se acopera de pamant si dezvolta capacitati extraordinare de supravietuire, hranindu-se cu rizomii unor plante alpine.
In anul 1993, Cordyceps Sinensis a ocupat prima pagina a ziarelor internationale, dupa ce alergatorii chinezi au doborat doua recorduri mondiale. Conform antrenorului lor, secretul performantelor lor atletice a fost remarcabil datorita Cordyceps Sinensis. Acest fapt a determinat intensificarea sudiilor de cercetare care au relevat potentialul si beneficiile terapeutice ale Cordyceps Sinensis.
Mai multe studii medicale moderne de stabilire a efectelor terapeutice care implica diverse modele experimentale (in vitro și in vivo) au evidentiat la Cordyceps Sinensis actiuni foarte largi biologice și farmacologice în afectiuni hepatice, renale, neurologice si boli cardiovasculare. De asemenea studii, clinice la sportivi voluntari au demonstrat capacitatea de mobilizare normala a grasimilor si beta-oxidarea, mentindu-se astfel nivelul optim de glucoza din sange in timpul antrenamentelor prelunigite. Are efecte benefice asupra tulburarilor imunologice, inclusiv cancer. Actiunile farmacologice ale Cordyceps Sinensis se datoreaza, in primul rand, polizaharidelor bioactive, nucleozidelor si ciclosporinei, precum si celor 72 de microelemente, peste 80 de fermenti aminoacizi, betacaroten, vitamina E, seleniu.
Ganoderma Lucidum, cunoscuta si ca Reishi, Lingzhi, Ciuperca nemuririi sau Ciuperca lui Dumnezeu, datorita efectelor sale benefice incredibile, a fost folosita in medicina traditionala chineza timp de peste 4.000 de ani, devenind una dintre cele mai vechi ciuperci utilizate in scop terapeutic. Extrem de rara, ciuperca a constituit mult timp un privilegiu al celor bogati, cultivarea sa la scara larga facandu-se abia de curand. In China Antica, de exemplu, numai imparatii se puteau bucura de efectele benefice ale ciupercii Ganoderma, despre care se credea ca are proprietatea de a mentine tineretea si de a prelungi viata.
Contine:
Ganoderma conţine peste 200 de microelemente active, cele mai importante fiind polizaharidele solubile in apa, acizii ganoderici, germaniul organic, adenozina, aminoacizii si proteinele. Cele peste 200 de elemente active pot fi impartite in trei categorii: 30% dintre ele solubile in apa; 65% elemente solubile organice; 5% elemente solubile volatile.
Polizaharidele solubile in apa au efecte antitumorale, de reglare a imunitatii si de scadere a tensiunii arteriale. Alţi compusi din Ganoderma, acizii ganoderici, inhiba eliberarea de histamina si imbunatatesc functiile ficatului, contribuind la alinarea alergiilor.
Guvernul japonez recunoaste Ganoderma ca tratament oficial pentru cancer. S-a demonstrat ca aceasta ciuperca stimuleaza imunitatea si combate proliferarea celulelor canceroase. Unele studii de laborator au aratat, de asemenea, ca poate preveni metastazarea cancerului. Mecanismele prin care ciuperca face acest lucru sunt inca necunoscute si se pare ca pot viza multe stadii diferite de dezvoltare a cancerului. Ele pot inhiba angiogeneza (formarea vaselor de sange efectuate pentru a furniza substante nutritive tumorii) sau pot inhiba migrarea celulelor canceroase si a metastazelor.
Acizii ganoderici scad nivelul trigliceridelor, indeparteaza colesterolul in exces din sange, oferind protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Ganoderma lucidum a fost prescrisa de secole pentru persoanele care sufera de stres și de angina pectorala. Studii efectuate în China au demonstrat ca Ganoderma lucidum ajuta la circulatia sangelui si scade consumul de oxigen in muschiul inimii. Oamenii de stiinta japonezi au facut descoperiri similare si atribuie aceste beneficii unui lant de acizi care apartin triterpenelor, un grup de compusi naturali cunoscuti pentru reducerea tensiunii arteriale, pentru scaderea nivelului colesterolului si pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange.
Ganoderma lucidum este o sursa puternica de antioxidanti. Enciclopedia de Medicina Naturala afirma ca aceasta ciuperca are una dintre cele mai mari concentratii de antioxidanti dintre toate alimentele. Polizaharida, complexul polizaharidic peptida si componentele fenolice ale Ganodermei lucidum reprezinta sursa acestei concentratii ridicate de antioxidanti.
De asemenea, Ganoderma are un rol important in protejarea ficatului. Intr-un studiu realizat asupra pacientilor care sufera de hepatita B, li s-a administrat timp de trei luni Ganoderma lucidum. Dupa o luna, s-a observat o reducere semnificativa a valorilor, iar trei luni mai târziu, toate acestea au ajuns la un nivel normal.
Nu in ultimul rand, Ganoderma este un energizant eficient, care ajuta, de asemenea, la tratarea anxietatii, insomniei, fiind un adevarat remediu antistres.