Chiar daca Ganoderma, sau ciuperca Reishi, este cel mai adesea consumata sub forma de cafea, fiind usor de inglobat in dieta zilnica, sunt momente in care poate vrei si altceva. Astfel, aveti mai jos o reteta pentru o delicioasa supa la care se folosesc astfel de ciuperci.
Adaptogenii sunt cea mai recentă tendinţă pentru promovarea unui stil de viată sanătos. Cunoscuți pentru proprietățile lor energizante și de a combate stresul, aceste ingrediente pe bază de plante vin în toate formele, iar unul dintre ele se întâmplă să fie ciupercile reishi. Acestea sunt adaptogenul favorabil al dieteticianului înregistrat Christy Brissette, așa că a împărtășit o rețetă pentru o supă de ciuperci delicioasă și energizantă, plină cu legume și care este un mod bun de a introduce acești adaptogeni în dieta noastră de zi cu zi.
Într-o oală mare de supă, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa si usturoiul si se prăjesc trei minute. Adăugați ghimbirul și restul de legume (cu excepția pulberii reishi) și prăjiți încă 5 minute sau până se rumenesc.
Adăugați apa, pudra de reishi, pasta de miso și condimentele uscate.
Aduceți supa la fierbere și apoi reduceți focul. Acoperiți și gătiți timp de 1 oră. Se amestecă varza în supa fierbinte.
Se adaugă sare și piper după gust. Completați cu frunze proaspete de fenicul și bucurați-vă de o masă sanatoasă!
Notă: Ingrediente pentru șase porții