• Program
  • L-V : 08:30-21:00
  • Transport 19 lei
  • Și gratuit la comenzile peste 270 lei

Supă de legume cu ganoderma lucidum

Supă de legume cu ganoderma lucidum


Chiar daca Ganoderma, sau ciuperca Reishi, este cel mai adesea consumata sub forma de cafea, fiind usor de inglobat in dieta zilnica, sunt momente in care poate vrei si altceva. Astfel, aveti mai jos o reteta pentru o delicioasa supa la care se folosesc astfel de ciuperci.

Adaptogenii sunt cea mai recentă tendinţă pentru promovarea unui stil de viată sanătos. Cunoscuți pentru proprietățile lor energizante și de a combate stresul, aceste ingrediente pe bază de plante vin în toate formele, iar unul dintre ele se întâmplă să fie ciupercile reishi. Acestea sunt adaptogenul favorabil al dieteticianului înregistrat Christy Brissette, așa că a împărtășit o rețetă pentru o supă de ciuperci delicioasă și energizantă, plină cu legume și care este un mod bun de a introduce acești adaptogeni în dieta noastră de zi cu zi.

 

Ingrediente

  • O lingură ulei de măsline
  • O ceapă galbenă medie, tăiată cubulețe
  • Patru căței de usturoi tocat
  • Două linguri de ghimbir proaspăt, curățat și ras
  • Doi morcovi, tăiați felii 1 cm grosime
  • Un bulb de fenicul, tăiat cubulețe (frunze rezervate)
  • Două cești de ciuperci cremini, feliate
  • Două cești de ciuperci proaspete shiitake, feliate
  • Șase căni de apa
  • Un sfert de cană ciuperci reishi uscate, măcinate
  • Un sfert cupă pastă miso
  • O lingură de piper jamaican
  • O lingură de cimbru
  • Trei căni de varză tocată
  • Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust
  • Frunze de fenicul, tocate

 

Pregătirea

 

Într-o oală mare de supă, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa si usturoiul si se prăjesc trei minute. Adăugați ghimbirul și restul de legume (cu excepția pulberii reishi) și prăjiți încă 5 minute sau până se rumenesc.

Adăugați apa, pudra de reishi, pasta de miso și condimentele uscate.

Aduceți supa la fierbere și apoi reduceți focul. Acoperiți și gătiți timp de 1 oră. Se amestecă varza în supa fierbinte.

Se adaugă sare și piper după gust. Completați cu frunze proaspete de fenicul și bucurați-vă de o masă sanatoasă!

Notă: Ingrediente pentru șase porții